September 28, 2024 evicka

Ohliadnutie sa za letom 2024

Prečítala som knihu Kirké od Madeline Miller o čarodejnici a polobohyni vyhostenej na pustom ostrove, o jej láske k pozemšťanom, bylinám a zvieratám a taktiež Barvu kouzel od Terryho Pratchetta. Rozčítala som knihu od F.S.Fitzgeralda Príbehy jazzového veku.

Zúčastnila som sa jazzovej dielne Doda Šošoku (www.jazzovadielna.sk) , obdivovala som mágiu Klaudiusových prstov vnorených do yin a yang klávesov klavíra na piešťanskej ZUŠke, učila som sa nové spevavé rozcvičky s krásnou mladou Kristínou a jej dokonalou intonáciou, išla som si rozškrabať ruky vďaka letnému ekzému, zapojila som sa do kapely v zložení – basa, 3x bicie, 2x saxofón a ja v zastúpení klavíra a spevu. Zaspievala som si Girl from Ipanema a doprevádzala na klavíri Step lightly, zaspievala som si Get here s nadšeným klaviristom Viktorom. Pohádala som sa s basistom Romanom, lebo nechcel aby som spievala Norah Jones, kedže som si to s nimi skúsila iba raz. 🙂

Plávala som ak sa dalo, tak aj každý deň, niekedy aj v noci a niekedy aj na naháča..:-) Najviac v 1.Lozorne – na priehrade, potom v 2.Ivanke pri Dunaji, vo 3.Veľkom Bieli, v 4.Rusoveckom jazere , 5. v Draždiaku iba párkrát so sestrou a synovcami. Zažila som adrenalín na matraci ťahanom člnom na priehrade – 6.Kaskády pri Šali , vycestovala som s najlepším kamošom do 7.Neusiedler am See , dva krát som plávala v 8.Seneckom jazere po nedeľnej salse, 11 dní som plávala v mori a liečila si kožu a pľúca v 9.chorvátskom mori pri mestečkách Rovinj a Vrsar..

V Rovinji som si dokončila aj potápačský pokročilý kurz z minulého roka. Potápačské centrum sa volá Rovinj sub (https://rovinj-sub.hr )Nazbierala som si u nich za minulý a tento rok 10 nových ponorov pri rôznych ostrovoch, veľkým zážitkom bol ponor vo vraku lode- nazývajú ho aj druhým Titanicom – volá sa Baron Gautsch (potopil sa v roku 1914)

Vo Vrsare som pomáhala predávať kamošovi palacinky a fritule v stánku pri prístave. Bavila som sa pri tom s dovolenkármi po nemecky, anglicky, chorvátsky aj španielsky..

Odučila som spoločne s Lili a Amálkou týždňový surikatský tábor (https://www.facebook.com/p/SuriKaty-100063671036303/?locale=sk_SK ), kde sme si s dievčatami okrem vyrábania kostýmov, učenia sa piesní a hrania divadla, natrénovali viaceré choreografie. Jednou z nich bola aj choreografia do nového videoklipu – Tancuj a snívaj.

Tancovala som 2x salsu v Senci pri jazere, kde som stretla sestry dvojičky s ich deťmi a večer po tanci sa šmýkala vodnou šmýkľavkou, tancovala som 2x salsu na Námestí Slobody kde sa pridali Martin a Bianca a veselo sa učili salsové kroky..

Nosila som svojho psíka – orieška Shylu na babysitting do Kráľovej nad Váhom aj do Petržalke ku kamarátke Klaudii..

Odohrala som pár predstavení Surikaty s Katy a raz v Senci aj bez Katy.. 🙂 Odspievala som 2 koncerty s kapelou Čaromoro (https://www.facebook.com/p/Čaromoro-100063661225952/?paipv=0&eav=Afa1j1uiQlNOjaXGMHmiaDWMm7txH4HW-KFjXs5ViXfPGxvgjzkdXfXkdE0EBdT5jhw&_rdr ).. Odspievala som aj dva krásne koncertíky v duu so Zdeňkom Hladíkom (https://zdenekhladik.cz ). Raz pri príležitosti cestovateľskej kaviarne v stupavských Makoviciach o mojej ceste na Srí lanku a raz na susedskom festivale v Marianke. Od španielskych piesní sme sa prespievali cez mantry až ku country..:D

Bola som prvý krát v živote na ceremónii Kambo s medicínou žabky z pralesa. Pomohla mi zbaviť sa toxínov a preliečiť ekzém. Ešte budem potrebovať jedno-dve ďalšie sedenia, verím že už na pravom mieste odkiaľ žabka pochádza – v Peru.